RT MediaMogul - шаблон joomla Авто
     

Προβολή ΓΕΛ Αρχανών 

σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κατάταξη των Σχολών

Δείτε την συνημμένη Φ.253/11812/Α5/2020 (Β’ 345) Υπουργική Απόφαση

«Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 4Α του Ν.4186/2013 (Α’ 193) όπως αυτό προστέθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 100 του ν.4610/2019 (Α’ 70).»

  • Δεν έχουν ενταχθεί στα Επιστημονικά Πεδία τα 37 Τμήματα Α.Ε.Ι. των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με το ν.4653/2020 (Α’ 12).
  • Δεν έχει ενταχθεί στα Επιστημονικά Πεδία το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών λόγω  άρσης της πρόβλεψης ίδρυσής του με το ν.4623/2019 (Α’ 134).
  • Το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου έχει ενταχθεί και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, παράλληλα με το 2ο που ήταν ενταγμένο έως σήμερα.
  • Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ έχει ενταχθεί μόνο στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, λόγω του γνωστικού του αντικειμένου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ

 

 

And in other news
Αποφοίτηση 2018
Αποφοίτηση 2019
Τιμητική Εκδήλωση
Σηφάκης Μάνος, Χάλκινος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ζίου Ζίτσου
3D_printer
graffiti
Αποφοίτηση 2016
graffiti
το πείραμα του Ερατοσθένη
Ημερίδα Σχολικού Αθλητισμού
Μαθήματα Α΄ Βοηθειών
Στασβούργο 2018
Στασβούργο 2018
Καλή σχολική χρονιά 2018-2019
Επέτειος του ΟΧΙ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ERASMUS+

Την εβδομάδα 4-8 Νοεμβρίου, με χαρά υποδεχθήκαμε 25 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την Γερμανία και την Πολωνία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ "Κλιματική αλλαγή και Εκπαίδευση σε σχολικό περιβάλλον" Το σχολείο μας νιώθει πολύ υπερήφανο και αντιλαμβάνεται τα πολιτισμικά, επιστημονικά, εκπαιδευτικά οφέλη αυτών των ανταλλαγών. Το σχολείο μας γέμισε χαρούμενες φωνές σε τρεις και τέσσερις γλώσσες, φιλία, φιλοξενία και αγάπη.

Δείτε το χρονικό μας:

 

ΗΜΕΡΑ 1η, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

Σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα εκτός από τη Διευθύντρια Μαρία Δρακωνάκη, απηύθυναν - εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη - οι κυρίες Τζαγκαράκη Ελένη και Τσιρίτα Χρύσα μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχαν και στην ομάδα κατασκευής του κτιρίου του σχολείου, και παρουσίασαν και τα βιοκλιματικά στοιχεία της κατασκευής του, o Βαγγέλης Τζούκας, Προϊστάμενος Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Μηνάς Τσικριτσής πραγματοποίησε σεμινάριο μινωικής γραφής - της πρώτης ευρωπαϊκής γραφής - στο τέλος του οποίου μαθητές και καθηγητές χάραξαν τα ονόματά τους σε πηλό, γεγονός που τους εντυπωσίασε και ενθουσίασε. 

Στον διάδρομο, οι μαθητές/τριες της Α τάξης οργάνωσαν και σέρβιραν έναν εκπληκτικό μπουφέ στους καλεσμένους μας, με χειροποίητες και παραδοσιακές λιχουδιές που έφεραν από τα σπίτια τους.

 

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κο Αρναουτάκη Σταύρο, που όπως πάντα αγκάλιασαν και υποστήριξαν θερμά αυτήν την δράση, για την υποδοχή των ξένων μας και για την ευγενική προσφορά του αποχαιρετιστήριου δείπνου.

Τις κυρίες Τζαγκαράκη Ελένη και Τσιρίτα Χρύσα μηχανικούς της Περιφέρειας Κρήτης για την εξαιρετική παρουσίαση του σχολείου μας.

Τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και ειδικότερα τον κο Τζούκα, για την παρουσία του και τα καλά του λόγια.

Ευχαριστούμε τον Δρα Μηνά Τσικριτσή για το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο Μινωϊκής Γραφής που μας παρουσίασε.

Τις οικογένειες των μαθητών/τριών μας για τα εξαιρετικά εδέσματα,που μας έφτιαξαν.

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
Περισσότερα...

Διάκριση στον Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων

Στις 2 Νοεμβρίου 2019 , στο 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου έγινε ο 5ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων.

Συμμετείχαμε και καμαρώνουμε για την διάκριση στην 3η θέση , για τα καλά λόγια που ακούσαμε, για τους μαθητές/τριες μας της Β' τάξης :

Κανδύλα Ανδρέα

Στάθογλου Δήμητρα

Φωστέρη Ιωάννη

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, και σ' ανώτερα ! Μας κάνετε υπερήφανους πολύ !

 

 

   
         

 

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ 2019

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ημέρα της Εαρινής Ισημερίας και στο πλαίσιο των Δημιουργικών Εργασιών στον τομέα Φυσικών Επιστημών, 23 μαθητές και μαθήτριες του Α2 και οι εκπαιδευτικοί Μανουράς Φαίδων ΠΕ04, Δασκαλάκης Φιλήμων ΠΕ11 και Αποστολάκης Σπύρος ΠΕ06, σε συνεργασία με την ΠΑΝΕΚΦΕ,

πραγματοποίησαν την δράση «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης - 2019» ,στην οποία συμμετείχαν 650 σχολεία από όλη τη χώρα.

Δείτε μας στον χάρτη της δράσης.

Η προετοιμασία του πειράματος από τους μαθητές/τριες ήταν υποδειγματική, η διεξαγωγή άψογη

και η επεξεργασία των δεδομένων έδωσε αποτελέσματα με εντυπωσιακή ακρίβεια ! 

Η ακτίνα της Γης υπολογίστηκε κατά μέσο όρο στα 6.277,83 km (απόκλιση 1,46%)

 

 

 

 

δείτε φωτογραφίες από τη δράση μας

Περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 ΓΕΝΙΚO ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

            Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο από την κα Λημνιού Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου με θέμα «Αλκοόλ και νέοι». Οι μαθητές/τριες μέσω ενός ζωηρού διαλόγου είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα, να διατυπώσουν σκέψεις και προβληματισμούς για τις συνέπειες της χρήσης του αλκοόλ.

            Την Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του Λυκείου μας παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο από την κα Προκοπίου Δήμητρα, Ιατρό Γενικής Ιατρικής  και την κα Γιαλιτάκη Φιλία, Μαία του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου με θέμα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις / Μέθοδοι αντισύλληψης». Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες σχετικές με το θέμα και να ενημερωθούν επιστάμενα και αναλυτικά.

            Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου και τις ανωτέρω κυρίες, για την πολύτιμη βοήθειά τους και την υποστήριξη που μας παρέχουν ως προς την ενημέρωση των παιδιών σε τέτοια ευαίσθητα θέματα.

 

 

 

 

BERLIN ERASMUS+

 ΓΕΝΙΚO ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος  Erasmus+ KA2  "Climate protection and education for sustainable development in a school context", 11 μαθητές/τριες και 2 εκπαιδευτικοί του Λυκείου μας ταξίδεψαν στο  Βερολίνο στις 17-23 Φεβρουαρίου 2019. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και εργαστήρια με τη συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Αρχανών, του Robert Havemann Gymnasium του Βερολίνου και του Zespol Szkol από Goscino της Πολωνίας.

Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη ανεπανάληπτες εμπειρίες, νέα γνώση, νέες γνωριμίες, μα πάνω απ΄ όλα συνεργατικό πνεύμα και συντροφικότητα ανάμεσα σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό χαρακτηριστικό των προγραμμάτων Erasmus.

Οι μαθητές/τριες μας επέστρεψαν έχοντας στις αποσκευές τους εκτός από την πολύτιμη εμπειρία και ένα μικρό ηλιακό αυτοκίνητο-μοντέλο που οι ίδιοι κατασκεύασαν.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ευχόμαστε να έχουν μια καλή συνέχεια  και να μας κάνουν πάντα υπερήφανους !

 

 

 

 

 

 

 

 

Επέτειος του ΟΧΙ

Την εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 πραγματοποίησε βιωματικά το σχολείο μας  στο μνημείο πεσόντων στον Αμιρά Βιάννου, τόπο μίας από τις βιαιότερες σφαγές της Κατοχής στην Ελλάδα.

Ήταν μια κατάθεση τιμής  για τους ήρωες, με απαγγελία, μουσική και τραγούδι.

Επίσης επισκεφθήκαμε τον μουσειακό χώρο που λειτουργεί εκεί, αφιερωμένο στην ανάδειξη της θυσίας των Βιαννιτών, μέσα από την διάσωση και ανάδειξη ντοκουμέντων και στοιχείων της σημαντικής εκείνης ιστορικής περιόδου.

Ήταν μια διαφορετική εκδήλωση, που έμεινε χαραγμένη στις ψυχές μας.

 

Ευχές

Επικοινωνία

 

Αρχάνες  Ηρακλείου  Κρήτης 

Τ.Κ:       7 0 1 0 0

Τηλ:       2 8 1 0 7 5 1 5 2 8

Φαξ:      2 8 1 0 7 5 1 6 4 2

Email:   mail@lyk-archan.ira.sch.gr

Η ώρα είναι ...

H ώρα είναι ...

Ημερολόγιο

 

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Ένα βίντεο για τον τόπο μας

( από το site του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων)

site map

RocketTheme Joomla Templates